Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

sophiesandiego

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Sophie via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 14-10-2014 Laatste weekje:( (1)
  • 14-10-2014 Weekend &Los ... (0)
  • 11-10-2014 Tweede week, ... (2)
  • 25-09-2014 Las Vegas & ... (3)
  • 18-09-2014 Eerste dagen (2)

Statistieken

Dit dagboek is 1459 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 354   Aantal reacties 1   San Diego, Verenigde Staten
a A

Laatste weekje:(

Hoihoi,

Na LA was ik erg moe en voelde me niet zo lekker. Had al week ervoor ook elke dag hoofdpijn enz. En nu ook heel erg hoofdpijn en keelpijn, amandelen voelde ontstoken enz en snotterig en verkouden enz. Dit komt ook door de airco's. Overal hier in USA staan de airco's keihard te blazen in je gezicht. Ik kan hier heel slecht tegen en krijg altijd snel keelontsteking enz van. Nu dus ook bijna. Kom bijna njet meer slikken zo pijn enz. Dus heb toen maandag en dinsdag ong hele dag in bed bijgeslapen (tussen lessen door want kon njet nog meer missen ivm m'n attendance) en allemaal pillen genomen, had hier ook soort grote capsules voor flu and cold gekocht en heb daar 12 van genomen op 2 dag haha het maximum. En na 2 dagen veel slapen en pillen ging t wel weer stuk beter. Die pillen helpen goed dus haha:)

Dinsdag avond was weer Taco's Tuesday met de partybus erheen en uit enz. Had eigenlijk met paar meisjes afgesproken te gaan maar toch maar niet gedaan, voelde nog steeds zwakjes en njet lekker dus leek me niet handig en wou niet ziek zijn als ik terug zou vliegen dat aanstaande weekend.

Woensdag beetje bij t zwembad gelegen en Savonds met m'n Nederlandse buurvrouw die auto heeft even naar de supermarkt gegaan. Stuk beter met auto ipv
30 min lopen met zware waters haha.

Donderdag ochtend zwembad en les smiddags. Helaas had ik de laatste twee dagen njet m'n eigen lerares Emily. Zij had woensdag al afscheid genomen van mij omdat d'r grootvader ziek was moest ze daarheen vliegen en kon ze geen les geven. Zij is super aardig en student vd SD university. Jaar of 27 denk ik. Nu hadden we stomme saaie Chinees die slecht les gaf.
Voelde me donderdag wel weer beter. Had toen afgesproken met meisje uit Ecuador om uit te gaan met groepje. Zij zou ook dit weekend vertrekken en wou nog met wat 21 plussers laatste avondje uit. We gingen om uur om 21.00 met haar, haar kamergenoot uit Zwitserland, en haar appartement genoot uit Spanje vd andere kamer, naar Ocean Beach gereden. Gabi (uit Ecuador) had een auto dus dat was mooi, kon ik mooi meerijden. We hadden gehoord dat er een leuke reggae bar was daar. Helaas was t doordeweeks en dus niet zo druk. We zijn toen maar weer naar Pacific Beach gereden. Dit is altijd wat drukker en meer bars enz bij t strand waar veel jongeren zijn. Daar naar een karaoke bar bij t strand gegaan. Typisch Amerikaans. Allemaal gekke hysterische Amerikanen uit t publiek ,op t podium zingen. En er gingen allemaal grote dia schermen met de tekst zodat je mee kon zingen. Wel leuk om gezien te hebben. Toen erna nog naar een andere bar aan t strand gegaan. Waren rare types en heel overdreven dansende Amerikaanse slettenwijven hahaha. Toen weer terug naar d'r karaoke bar en om 1 uur ofzo was t allemaal wel afgelopen. Oja dat was ik nog vergeten te zeggen. Het uitgaan is hier, in tegenstelling tot Nederland, super vroeg. Ook in t weekend. Iedereen gaat rond 9 uur al uit en rond 10/11 PM uur staat iedereen al helemaal lam te dansen in de clubs en rond 1/2 AM uiterlijk sluiten alle clubs. Zo gek.. Om 12/1 uur snachts ga je dan al naar huis ongeveer, terwijl je in NL dan pas naar de stad uitgaat.
Erna nog wat slecht fastfood gegeten, ik patat bij penny's (soort Mac. 24 u open) en zij bij Taco Bell door de drive met de auto.. Is bekende keten hier met taco's oa enz. Erna gaan slapen om 3uur ofzo en smorgens weer vroeg 8.20 les.

Was lastig om op te staan maar mocht me echt niet weer verslapen( zoals vorige keer na het uitgaan). Gelukkig was ik op tijd mijn laatste schooldagje. Naja "op tijd" voor mijn doen.. Ik ben altijd veel te laat voor breakfast en ren altijd 2 minuten die dinner hall in en ren dan als t gek langs t buffet, tegelijk m'n melk drinkend en m'n water flesje vullend, en ondertussen snel een pannenkoek (jaja super slecht en typisch Amerikaans) naar binnen te werken. Tijd om te zitten heb ik nooit hahah. Om vervolgens altijd net 5 minuutjes te laat in de les aan te komen. Iedereen lacht me hier altijd uit en iedereen vindt me lui hahah. Naja klopt ook wel beetje :p

Ik had met Gabi afgesproken om vrijdag met de underaged (onder 21) mensen van ons groepje naar de stad of strand te gaan met haar auto en wat te chillen op t strand en erna wat te gaan eten. Helaas kunnen we dan nergens op terrasjes zitten bij cafeetjes enz. Alles is 21+. Helaas kon m'n friend Teresa uit Duitsland niet mee omdat zij middag lessen had. We zijn toen met Gabi en 3 meiden gegaan die ik niet echt kende. Allemaal Zuid- Amerikanen haha dus nu werd d'r lekker hele tijd in rap tempo Spaans geluld waar ik al helemaal niets van versta natuurlijk haha. Naja Gabi praat meestal wel Engels gewoon als ik erbij ben en vaak praten dese meiden ook gewoon Engels met elkaar enz. Dus dat is wel beter. Vond wel leuk x met allemaal zuid Amerikanen. Dan merk je zo het cultuurverschil en is zo anders dan al die Europeanen, zoals die Duitsers dus. Dit waren 2 meiden uit Venezuela, 1 uit Colombia en Gabi dus uit Ecuador.
Zijn allemaal echt wel arme landen. Zeker Ecuador ook. Dus dit waren echt wel meiden van goede rijke families. Was wel te merken, ze waren al op veel plaatsen geweest en ook zelfs in Europa. Gabi gaat 3/4x per jaar naar NY en Miami( nu ook dit weekend. Vliegt ze van SD naar NY naar familie die daar appartement hebben) en ze was dit voorjaar in Madrid en België.
We waren naar Coronado island gereden en hebben daar op de boulevard/pier beetje rondgelopen en ijs gegeten. Te slecht was t. Ik bestelde whipped lava ofzo, was dus een ENORME brownie met 5 bollen ijs erop ofzo een een kilo slagroom. Was echt een typisch Amerikaans portie. Zooooveel. Heel fijn ook dat ze hier bij alle winkels en ijswinkels enz bij de menukaart en foto's de calorieën moeten vermelden. Haha had liever niet geweten dat de mijne 940 kcal was hahahah.
Het was leuk dus met andere meisjes uit andere werelddelen te praten en cultuurverschil te zien. Deze meiden waren bijvoorbeeld zo verbaasd dat hier gewoon op de pier kinderen van 12/13 jaar zonder ouders rondhingen en chillde (was gewoon smiddags). Dat is ondenkbaar in hun landen. Zeker Venezuela, waar 2 meiden vandaan kwamen, is erg gevaarlijk. Je kan daar absoluut niet alleen als 12/13 jarige meiden alleen de straat op of naar de stad. Ook niet overdag. Is altijd vader bij. Ook bij oudere. Zij waren 18 en 19 en kunnen niet alleen naar de stad. Ook in kleinere relatieve veiligere buitenwijken is er altijd een vader die de kinderen van afstand in gaten houdt. Ze waren zo verbaasd. Ook over dat bij ons gewoon 12 jarige alleen naar A'dam kunnen gaan enz. Zo gevaarlijk is A'dam dus nog niet haha, vergeleken met daar. Ze waren ook helemaal gek van dat ik in A'dam woon (ongeveer, voor hen en Amerikaanse begrippen is 20 min tijden niets. Hier is de stad al 30 min minstens of uur strand of downtown) Daar loopt iedereen met wapens in hun hand op straat. Wordt heel veel gemoord, verkracht en gekidnapt. Venezuela is op 't moment erg onrustig en gevaarlijk vertelden ze. Door gezeik met de regering en opstanden en demonstraties met heel veel doden enz. Colombia was volgens hen dan nog wel net wat beter, volgens hun zeggen word je daar nog net niet meteen vermoord als je de straat op gaat hahah zei die Colombiaan lachend. In Ecuador is verder erg veel armoede. 60% onder armoedegrens. Deze meiden moeten dus wel uit erg rijke families komen, om zomaar 9 maanden in USA bij dure EF te kunnen studeren.

Na Caronado Island zijn we nog even langs Fashion Valley shoppingmall gereden. Zo handig een auto. Dan kan je gewoon wanneer je wilt even langs rijden. Ipv uren met bussen enz. Hier heb je eigenlijk echt een auto nodig, zoals ik al eerder zei. Meeste dingnr zijn half uur/ uur rijden. SD is een grote stad. Ik was met de shuttle busdriver aan t praten en hij vertelde dat er 2.8 miljoen mensen in SD wonen! In 1 stad!! In LA 18 miljoen dacht ie!! Meer dan heel NL in 1 stad haha.
Dus eigenlijk heb je wel auto nodig hier. Maar best is vrienden te vinden met een auto en gratis mee te liften hahahah. Is mij aardig gelukt dus deze maand haha. Auto huren is namelijk best duur. Maar als ik hier langer was had ik t wel gedaan. Dan rij je ook zo even naar LA enz.
Bij fashion valley hebben we gegeten en even snel paar winkels gekeken. En toen naar huis gereden, want Gabi moest om 8.30 pm uitchecken bij de campus en alles inleveren. Toen afscheid genomen van haar en naar bed gegaan.

Zaterdag, m'n laatste dag, hadden we afgesproken met Teresa uit Duitsland en een andere Zwitser (Caroline) waarmee ik ook op kamer zat in LA om naar strand te gaan. Ik had eigenlijk niet zo zin in weer hele tijd tussen dat Duitse gelul te zitten. Maar gelukkig ging Sofie uit Denemarken uiteindelijk ook mee. Zij wordt altijd boos als ze Duits lullen waar wij bij zijn dus dat is wel goed haha. We zijn naar La Jolla beach gegaan met de EF shuttle. Was hier nog niet eerder overdag op stand geweest (alleen in centrum eerder en x Savonds met kampvuur op t strand daar). Was wel leuk. Best klein en paar surf shops enz. Ik zocht nog paar nieuwe havianas slippers want mijn roze zijn gebroken, maar niet meer gevonden helaas! Hele dag op strand gelegen met z'n 4e, is hier nog erg lekker en heet weer. 30 graden en elke dag strakblauw dus moest echt nog even genieten van m'n laatste hete stranddagje. Ben bang dat ik in NL daar minstens nog 8 maanden op moet wachten. Tot ik weer naar t strand kan.
Eind vd middag kwamen nog paar Amerikanen jochen bij ons zitten, 1 was de hossel van Sofie. Ze had m ontmoet met uitgaan en hij Appte d'r dat ie d'r wou zien en kwam dus m'n z'n vrienden naar ons toe op t strand. Waren beetje vage negers haha. Erna zijn we restaurantje gaan zoeken om met z'n vieren mijn laatste avondje te gaan eten. En jahooor ik zag een Italiaan mét carpaccio!!! Daar MOEST ik eten dus natuurlijk. Na maand goor campus eten en geen carpaccio. Dus we hebben heerlijk en gezellig gegeten daar en zijn erna terug gegaan naar t strand voor de zonsondergang. Toen nog even daar op boulevard gechillt en om 8 uur Savonds terug naar campus gegaan. Om 9 PM zaterdag avond moest ik uitchecken bij EF. En moest ik dus m'n sleutels, mealplan card, lakens en alles inleveren. Ook kreeg ik mn certificaten. Had afgelopen week nog een exit test gemaakt. Om te kunnen vergelijken met je begin test. En een Cambridge level exam gemaakt. m'n attendance was nét genoeg om al m'n certificaten te krijgen haha. M'n exit test was echt stuk beter dan m'n emplacement begin test van maand terug. Dus ben wel vooruit gegaan!!
Ik merk vooral ook in m'n praten dat het echt beter gaat. Dat is tenslotte hetgeen wat je het meest daar doet. Ik durf en doe het nu gewoon. En als ik niet weet probeer ik gewoon en leuk ik eromheen. Ik ga niet meer uit de weg ofzo. Ook niet met Amerikanen enz. Ik ga juist praten.

Na m'n uitcheck kon ik gelukkig bij Teresa op de kamer slapen, want haar roommate was weekendje weg naar San Francisco. Anders had ik een hotel moeten boeken en die zijn super duur hier.. Ik had zelf de airport supershuttle via internet geboekt om me snachts nr SD airport te brengen. Ik hoopte dat t goed zou gaan, aangezien we aan t begin van ons university en campus landgoed security en slagbomen hebben s'nachts. En zij zijn super streng en laten zowat niemand erin. En ik had niet doorgegeven dat m'n shuttle kwam. Omdat ik t buiten EF om zelf geregeld had (was goedkoper en EF mocht niet weten dat ik nog op de campus sliep een nacht (mag niet op andere kamers slapen en anders moest je doorgeven en 40$ betalen). Ook hoopte ik dat de shuttle t kon vinden naar ons appartement campus gebouwen, aangezien het Alliant University landgoed hier nogal groot is. Gelukkig is alles goed gekomen en stond de shuttle om 04.50 s'nachts klaar voor m'n gebouw. Vloog pas 8.45.
Ik was erg op tijd. Knap he!! Normaal ben ik altijd te laat en reken ik het krap met de airport. Maar wist niet hoeveel andere mensen de shuttle zou moeten oppikken en was nogal bang voor m'n bagage ivm overgewicht. Dan zou ik nog de tijd hebben om dingen over te pakken ik m'n handbagage en dingen weg te gooien. Ik had wel m'n bagage gewogen met zo'n bagage weegmachinetje. Maar vertrouwde dat ding niet. Gaf maar 21 ofzo aan. En mocht 23. Maar heenweg haf ik ook 21 en voelde veel zwaarder nu met al m'n geshopte kleding.
Uiteindelijk was ik 3u van te voren op de airport. Om 5.40 snachts. Was heel moe. Maar gelukkig was ik optijd want had inderdaad flink overgewicht. Over 25 kg. Dit zou 200$ kosten zei ze. Ik had gelukkig alle tijd om alles over te pakken enz. Ben dus toen met m'n koffers open gestald op de grond, alles gaan overpakken en heb 4 handdoeken en badlakens weggegooid en m'n dure shampoo en conditioner. Wel zonde. Maarja is niet anders. Beter dan 200 dollar. En verder al m'n schoenen enz (heb 3 paar schoenen hier gekocht dus was zwaar) in m'n handbagage gedaan. Die nu dus compleet uitpuilt en bomvol zit haha. Toen was het godzijdank goed en hoefde ik niets bij te betalen!!
En toen was het nu.. Ben weer helemaal bij met m'n verhalen blogs haha. Zit nu vliegtuig naar Houston en heb hele weg verhalen getypt en nu ik dit verhaal eindig zijn we aan t landen in Houston. Heb de tijd dus lekker volgetypt haha. 3 uurtjes SD- Houston waren zo voorbij.
Land nu bijna. Is erg wiebelig en turbulentie laatste stuk met landen pff haat dit. Nu zo 1.5 uur overstaptijd en dan vlieg ik door naar A'dam. Nog 9.5 uur. Korter dan geen gelukkig,toen was t namelijk 11uur. Zal om maandag ochtend 8.20 in A'dam aankomen. Zal dan wel echt moe zijn maar moet proberen op te blijven tot de avond ivm mn jetlag!

Nou ben inmiddels geland hoor!
Dit was m'n laatste blog. Bedankt allemaal voor het lezen en hoop dat jullie het leuk vonden! Zelf vond ik t wel belangrijk bij te houden voor later, want ik kon nu al zowat niet alles meer herinneren, dus laat staan na jaren. Ik ga een boek hiervan maken voor later om nog eens terug te lezen, met alle foto's en blog verhalen. Sorry nogmaals voor de slecht getypte verhalen met lelijke slechte zinnen en fouten.. Maar alles is snel tussendoor op m'n iPhone getypt. Niet heel comfortabel dus.

Al met al ben ik heel blij dat ik dit na lang getwijfel toch gedaan heb en heb er heel veel van geleerd en veel leuke mensen van over de hele wereld ontmoet en zal deze ervaring m'n hele leven met me meenemen en nooit spijt hebben. Zoals ik zeker had gehad als ik t niet gedaan had. Omdat dit plan al zo lang in m'n hoofd zat enz.

Voor de laatste keer, dikke kus xxxx
Sophie uit Houston.

Vorige bericht »

Reacties (1)

15 oktober 2014 06:18 | Door: Marion

Hoi lieve schat, ik ben blij dat je weer veilig thuis bent gekomen . En top dat je zo vooruit bent gegaan met je Engels !
Macy en Luna en natuurlijk Stefan ook hebben je vast en zeker erg gemist in Zandvoort!
Ik zit nog ff mijn laatste dagen van mn reis te relaxen op strand in Thailand en zie/preek je weer na lange tijd op Zondagavond op Schiphol .xxxxxxxx mamma ,leuk laatste verhaal .